www.mil21.es
Jordi Cinca, ahí tienes la 'justicia', tarde, muy tarde, que tanto reclamabas

Jordi Cinca, ahí tienes la "justicia", tarde, muy tarde, que tanto reclamabas

Por Juan Carlos Gaeta
miércoles 29 de junio de 2022, 11:35h

Escucha la noticia

El ministre portaveu assegura que el Govern no té coneixement de les acusacions que fa l'excap de Govern

ANDORRA LA VELLA Arran de les declaracions fetes per l'exadvocat dels Cierco i excap de Govern, Jaume Bartumeu, assegurant que la policia espanyola s'hauria endut tots els arxius de clients de BPA, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha assegurat que no pot valorar la qüestió perquè no en té coneixement, però ha emplaçat a Bartumeu a acudir a la justícia si té proves dels fets que denuncia.

Bartumeu va fer aquestes afirmacions en el documental 'Las cloacas de Interior', que es presenta a Barcelona precisament aquest dimecres, i que té com a objectiu posar al descobert les pràctiques de policies espanyols i del ministeri de l'Interior espanyol per anar en contra del procés polític que es viu a Catalunya.

Jordi Cinca ha assenyalat que les persones que han tingut responsabilitats públiques "han de triar de quina manera creuen que presten el millor servei al país". Si l'excap de Govern "ha cregut que fent aquestes declaracions prestava un bon servei al país, només ell ho pot valorar". El ministre ha afegit que si té proves del que afirma, és desitjable que les posi a disposició de les autoritats judicials o de la fiscalia, "per ajudar a completar les causes en curs i a clarificar qualsevol mena de responsabilitat".

Pel que fa a la demanda dels advocats dels germans Cierco de recusar el fiscal general en l'afer BPA, Cinca ha dit que respecta l'estratègia dels advocats, però que el Govern "està absolutament tranquil amb la feina que fa tant la Fiscalia com la Batllia".

Cinca respon Bartumeu i nega una conxorxa de poder contra els Cierco (11/03/2016)

El ministre de Finances, Jordi Cinca, va respondre a les afirmacions de Jaume Bartumeu en una nova entrevista ahir al vespre al programa "8 al dia" del canal català 8tv. Cinca va insistir que no és possible que tot l'afer BPA respongui únicament a baralles familiars, tot i que va reconèixer que les coses no són sempre ni blanques ni negres.

El ministre de Finances va deixar ben clara ahir a 8tv la seva postura davant la pregunta de si hi ha interessos econòmics perquè BPA caigui: "Jo crec que no hi són. Vostè creu que Andorra pot aconseguir la conxorxa dels Estats Units perquè unes famílies andorranes enfonsin una altra?".

Cinca va insistir que les afirmacions de l'advocat dels Cierco, Jaume Bartumeu, no tenien cap sentit: "La BPA no era un banc petit, representava el 20% del sistema financer. No entra al cap de ningú assenyat que per carregar-te un competidor montis una història de tal dimensió que et pugui acabar arrossegant a tu".

El ministre va aprofitar per defensar la seva presència al mitjà català després d'haver abandonat la sessió del Consell General. Ha dit que "les coses ara estan més relaxades, crec que ho tenim ben encaminat i ara és el moment de donar explicacions perquè tenim la obligació, però també tenim la obligació d'evitar que es faci paròdia d'Andorra" en referència a les declaracions de Bartumeu en què "es va pretendre vendre una Andorra de novel·la siciliana mafiosa".

Cinca també va reiterar que les limitacions de retirada imposades per l'AREB a BPA són fruit únicament del bloqueig internacional.

Respecte a la venda de Vall Banc, el ministre va insistir que no es pot saber si els vuit candidats hi estan interessats fins que l'AREB fixi una data límit per la subhasta i que, en tot cas, el banc bo, a diferència del Govern, no es veurà afectat per les causes judicials que poguessin donar la raó a la família Cierco perquè el procés s'ha dissenyat per aïllar-lo dels comptes dubtosos.

¿Cuántas veces se ha reclamado en sede parlamentaria que l'AREB presentase las cuentas desde el INFAME 10 de marzo de 2015? ¿Y desde el Tribunal de Comptes? Pero cómo pretenden que l'AREB presentase cuentas delante de la noticia aparecida hoy mismo? "La gestió de l’AREB genera unes pèrdues d’uns 500 milions a la BPA ‘intervinguda’".

Y mientras alguno hacía fotos de su "más querida empleada" en la terraza de la sede de la que fue Banca Privada d'Andorra, clientes, directos e indirectos, empleados, y accionistas, llevan años y años sufriendo la tropelía cometida el INFAME 10 de marzo de 2015. El problema es que TODO el sistema financiero andorrano, también lo ha sufrido. (Seguramente en su ensañamiento de "sang i fetge" ni se les paso por la cabeza la que estaban liando el día de la pizzería).

Dice nuestra Constitució, en el Títol I, De la sobirania d'Andorra, artículo 1, párrafo 3, que "La sobirania resideix en el poble andorrà, que l’exerceix per mitjà de les diferents classes de participació i de les institucions que estableix aquesta Constitució". Ahí lo pone:

A mí, particularmente, me suenan a palabras huecas de contenido y de continente. ¿Me puede explicar alguien cómo pudo ser que en unos determinados días del mes de marzo de 2015, con un Govern en funciones, y sin haberse constituido el Consell General, se pudo cometer la mayor tropelía de la Historia de Andorra, y que ninguno de los que estaban, y están, hayan defendido con uñas y dientes la "Sobirania d'Andorra"? ¿Hay alguien que entienda que tengan que ser "diputados españoles" los que estén "investigando" "la presunta intromisión a la soberanía del Principado de Andorra por parte de responsables políticos españoles, así como de entramados parapolicialesen el marco de la denominada "Operación Catalunya""?. Ojalá los señores Néstor REGO CANDAMIL, Gabriel RUFIÁN MORENO, Albert BOTRAN PAHISA, Miriam NOGUERAS I CAMERO y Ferran BEL ACCENSI, se pudiesen presentar a las elecciones de Andorra. Por lo menos "defenderían nuestra Sobirania".

¿No les parece "extraño" que ninguna de todas entidades para las que "Antonio" pedía "respeto" haya querido desenredar el ovillo de la madeja de lo que aquí sucedió desde la primavera de 2014, la cual cosa llevaría inevitablemente a la entidad que ha habido, hay, y habrá, que salvar al precio que sea? Qué Santa razón tenía Joan Pau Miquel

Se lo digo yo quién acabará pagando la factura, ¿o se lo pueden ustedes imaginar?

¡¡Ah!!, y para conocimiento del susodicho, el que pedía que Jaume Bartumeu acudiese a la justicia, recordarle que los delitos de "lesa humanidad" no prescriben nunca.

Intenten ser felices.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios